image
Sursa foto: Profimedia Images

Vaccinul anti-COVID-19 pentru copiii între 5 și 12 ani a fost autorizat în SUA

Autoritatea de Reglementare în Sănătate din SUA a autorizat, vineri, vaccinul produs de Pfizer și BioNTech împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 și 12 ani.

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech devine, după decizia din SUA, primul vaccin autorizat pentru copiii sun 12 ani în această țară, relatează Reuters, citată de Mediafax.

28 de milioane de copii americani ar putea fi vaccinați după ce s-a luat această decizie.

Decizia Autorității de Reglementare în Sănătate vine după ce un grup de consilieri ai Food and Drug Administration (FDA) a votat, marți, cu o majoritate covârșitoare, recomandarea autorizării.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) are programate întâlniri săptămâna viitoare pentru a analiza recomandările cu privire la modul în care ar trebui să fie utilizat vaccinul la această grupă de vârstă. Directorul CDC va avea ultimul cuvânt.

Doar câteva țări, inclusiv China, Cuba și Emiratele Arabe Unite, au aprobat până acum vaccinurile COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani și chiar mai mici.

FDA a autorizat o doză de 10 micrograme de vaccin Pfizer la copiii mici, mai mică față de cele 30 de micrograme din vaccinul original pentru cei cu vârsta de 12 ani și peste.

Pfizer și BioNTech au declarat că vaccinul lor a arătat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Companiile așteaptă date dintr-un studiu clinic pe copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani până la sfârșitul anului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: