image
Sursa foto: Getty Images

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale americane din 2020

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a intrat joi dimineaţă în cursa din Partidul Democrat pentru desemnarea candidatului în scrutinul prezidenţial programat în Statele Unite în anul 2020, anunţând că este cel mai bun candidat pentru a-l înfrunta pe preşedintele Donald Trump, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Într-o înregistrare video postată pe internet, de Blasio a menţionat o serie de politici pe care le-a promovat pentru oraş, inclusiv instituirea salariului minim pe economie în valoare de 15 dolari, servicii medicale garantate şi concediu medical plătit.

De asemenea, acesta a făcut o referire directă la Trump, numindu-l ”agresiv” şi a afirmat că este persoana cea mai bine pregătită să îl invingă pe preşedinte în 2020.

”Sunt un new-yorkez, îl cunosc pe Trump de mult timp ca fiind o persoană agresivă. Asta nu este o noutate pentru mine şi pentru nimeni de aici, şi ştiu cum să îl înving”, a declarat di Blasio.

El a adăugat că ”Donald Trump trebuie oprit, l-am învins înainte şi o voi face din nou. Sunt Bill di Blasio şi candidez pentru preşedinţie deoarece este timpul să punem pe primul loc oamenii care muncesc”.

Anunţul lui di Blasio, a fost publicat mai întâi de NBC News, acesta fiind cel de-al 23-lea candidat cu nouă luni înainte de începerea scrutinului intern.

Citeşte mai mult despre

SUA

Noutăţile partenerilor

comentarii: