image
Sursa foto: poliția.md

Arsenal de arme și muniții, depistate într-un apartament din capitală

Activitatea infracțională a doi cetățeni din capitală implicați în păstrarea și comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, a fost deconspirată.

Polițiștii și procurorii au identificat trei persoane cu vârsta cuprinsă între 38 și 58 ani, locuitori ai municipiului Chișinău, care aveau roluri bine determinate atât la păstrarea armelor și munițiilor cât și la comercializarea ilegală a acestora.

Unul dintre figuranți a fost participant la războiul din Afganistan, astfel,  fiind instruit în folosirea armamentului.

La 22 martie curent, urmare a perchezițiilor efectuate, la domiciliul unuia dintre figuranți au fost depistate și ridicate mai multe obiecte interzise.

Printre care un aruncător de grenade de model RPG-18, aproximativ un kg de Hexogen-Trotil, cinci grenade de tip RGD-5 cu focos, doua pistoale de model TT, un pistol de tip Revolver, patru amortizoare de zgomot, aproximativ 500 cartușe de calibru 7.62, 5.45, 5.6, 12, 9.17, 9.18, doua obiecte confecționate artizanal cu sistem de declanșare, un încărcător calibru 5.45 pentru pușca mitralieră Kalașnikov (RPK), un tub de aprindere, un pachet de Parafin și trei fragmente de electrodetonator, care urmau a fi comercializate la prețul de 100 000 de lei.

Pentru a asigura măsuri de securitate sporită, la fața locului a fost solicitată intervenția Secției Tehnico-Explozive a Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP, care au ridicat în modul corespunzător armamentul și munițiile depistate.

La data de 25 martie curent, în privința unui suspect a fost aplicată măsura preventivă, arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar alții doi se cercetează în stare de libertate.

Dacă vinovăția persoanelor va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la șapte ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: