image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO // Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat al RM, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat al RM, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, începând cu patru noiembrie 2021.

Decizia a fost luată astăzi, 3 noiembrie, de către Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Ședința în cadrul căreia este este examinat demersul procurorului anticorupție, Victor Furtună, privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reluată astăzi, 3 noiembrie, de către Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Ieri, Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibilă cererea pe care procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a depus-o împotriva Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Prin intermediul cererii Stoianoglo a contestat hotărârea CSP în urma căreia a fost inițiată urmărirea penală în privința sa.

Decizia în acest sens a fost pronunțată astăzi, 2 noiembrie, de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

„Ședința a avut loc. S-a respins cererea avocatului de examinare a cauzei în ședință publică. Examinarea cererii de suspendare, a fost însușită cu soluția aspectelor ce țin de inadmisibilitate a acțiunii. Cererea înaintată de Alexandr Stoianoglo a fost declarată inadmisibilă”, se arată într-o notă informativă emisă de Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal TV

Noutăţile partenerilor

comentarii: