image
Sursa foto: nytimes.com

Vladimir Putin a găsit VINOVATUL pentru atacul din Crimeea: „Este rezultatul globalizării, la fel de ciudat cum pare”

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat vina pe globalizare pentru atacul armat care a avut loc miercuri la Colegiul Politehnic din Crimeea, spunând că astfel de incidente au început în Statele Unite şi s-au răspândit în întreaga lume prin intermediul comunităţilor din mediul online, relatează Reuters citată de Mediafax.

"După toate aparenţele, acest lucru este rezultatul globalizării, la fel de ciudat cum pare", a declarat Putin în cadrul unui forum din oraşul Sochi de la Marea Neagră.

"Totul a început cu evenimente tragice bine cunoscute în şcolile din Statele Unite. Tinerii cu minţi instabile creează eroi falşi pentru ei înşişi", a declarat Putin.

"Aceasta înseamnă că noi toţi, nu doar Rusia, dar noi, din întreaga lume, reacţionăm prost la schimbarea condiţiilor din lume. Nu creăm conţinut necesar, interesant şi util pentru tineri", a adăugat acesta.

Localnicii îndureraţi s-au adunat joi la Kerch, cu flori şi lumânări, pentru a marca o perioadă de doliu oficială de trei zile declarată în regiune. Preoţii ortodocşi au cântat rugăciuni pe stradă, conducând o slujbă memorială lângă colegiu.

Un student înarmat în vârstă de 18 ani din oraşul portuar Kerch a ucis 20 de persoane, majoritatea dintre aceştia fiind colegii lui, iar alte zeci de studenţi au fost răniţi miercuri la Colegiul Politehnic din Crimeea, au afirmat reprezentanţii legii.

Atacatorul a fost găsit mort de pe urma unei răni auto-provocate de o împuşcătură, după ce ar fi detonat o bombă în cantina colegiului. Un al doilea dispozitiv exploziv a fost găsit printre lucrurile personale ale suspectului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: