image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția Președinției RM după ce Șor a declarat că l-a finanțat pe Dodon: „Șeful statului nu reacționează la provocări”

Președintele Igor Dodon nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare ar fi natura lor. Este comentariul Președinției emis după ce primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat în dosarul jafului de la bănci, a declarat că i-a oferit lui Dodon o susținere financiară considerabilă în două campanii electorale.

Comentariul serviciului de presă al Președinției în legătură cu ultimele declarații ale unor candidați electorali.

„Constatăm cu regret că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă Președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral”, se spune în comunicatul Președinției.

„În particular, observăm o încercare disperată a unor candidați de a distrage atenția de la învinuirile directe care li se aduc în legătură cu furtul miliardului și nelegitimitatea participării lor în scrutinul parlamentar”, se mai arată în declarație.

Potrivit lui Ilan Șor, șeful statului s-a folosit de mașinile sale și ar fi zburat de mai multe ori cu avionul său în mai multe orașe ale lumii. De exemplu, cei doi au urmărit un meci de fotbal în Monaco, iar pentru toată distracția a plătit primarul penal de la Orhei.

Șor a precizat că a făcut aceste dezvăluiri după ce Dodon i-a amenințat familia că va avea „probleme serioase” în Federația Rusă. El a mai spus că președintele l-ar fi rugat să păstreze în taină toate aceste detalii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: