Breaking News

image
Sursa foto: 1234.com

Sute de iranieni au murit după ce au încercat să se trateze de coronavirus cu alcool metilic

Sute de iranieni au murit, iar peste 1000 s-au îmbolnăvit grav după ce au consumat alcool metilic, o substanță extrem de toxică, în urma răspândirii unei știri false conform căreia aceasta ar fi un remediu pentru coronavirus, relatează The Independent.

Iranul încă se străduiește să țină sub control epidemia de coronavirus care a ucis deja aproximativ 2400 de oameni și a infectat alți 32,332. Într-o căutare disperată pentru un remediu, iranienii au început să ia în serios știrile false și zvonurile lansate pe rețelele sociale.

Conform mediei iraniene, aproximativ 300 de persoane au murit după ce au consumat metanol. „Alte țări au doar o problemă – lupta împotriva pandemiei. În Iran, ne luptăm pe două fronturi. Trebuie să vindecăm și coronavirusul, dar să îi vindecăm și pe oameni după ce se otrăvesc cu substanțe toxice“, spune Dr. Hossein Hassanian, consilier al ministerului Sănătății iranian, scrie Digi24.

Un clip video a fost difuzat la televiziunile din țară și pe rețelele sociale în care apare un copil de cinci ani, conectat la un aparat de ventilație artificială și care ar fi orbit după ce părinții săi i-au dat să bea alcool metilic.

Mai multe persoane din provincia Khuzestan din Iran au fost, de asemenea, arestate pentru că au vândut alcool metilic. Alte cazuri de consum de metanol au fost raportate și în orașele Shiraz, Karj sau Yazd.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: