image
Sursa foto: Jurnal TV

Litvinenco, despre moțiunea simplă asupra activității Ministerului Justiției: „Voi merge în Parlament pentru a răspunde”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a spus că va analiza textul moțiunii simple, depuse de către deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, împotriva politicilor Ministerului Justiției și va merge în Parlament pentru a răspunde la toate lucrurile care i se impută.

„Am văzut că este depusă o moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Justiției, am luat act de acest lucru, evident, că atât timp cât este un instrument constituțional îi voi da curs în măsura în care este în conformitate cu regulamentul Parlamentului. Textul propriu-zis al moțiunii nu a ajuns la Ministerul Justiției astăzi, va ajunge, probabil, mâine. Voi analiza tot ce este acolo și, evident, voi merge în Parlament pentru a răspunde la toate lucrurile care mi se impută. Cert este că reforma justiției, lupta împotriva corupției este o necesitate stringentă a țării și este o doleanță a oamenilor și noi vom merge înainte indiferent câte piedici sunt puse între timp de politicieni și de către alte persoane care nu își doresc o luptă veritabilă împotriva corupției”, a declarat Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

Analistul politic, Anatol Țăranu, consideră că această moțiune de cenzură va afecta imaginea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

„M-am uitat peste istoria politică a Republicii Moldova și am văzut că e un record, niciodată cu atâta repeziciune nu a fost înaintată o moțiune de cenzură chiar și simplă în Parlament, deci domnul Litvineco poate să se mândrească, el a înregistrat un record, aceasta e prima constatare. A doua, opoziția parlamentară care a formulat această moțiune de cenzură trebuie să înțeleagă că, de fapt, opinia publică își va face o impresie despre opoziție în măsura în care această moțiune va avea, cât de cât, un succes. La ora actuală, este absolut evident că aritmetica vorbește în defavoarea lor (...). Toată societatea noastră se gândește și este în așteptarea unor rezultate în ceea ce privește lupta împotriva corupției. (...) Eu m-am așteptat că opoziția va veni invers și va lovi în Ministrul Litvinenco și-i va spune: „Tu nu faci repede, nu faci suficient de bine, noi de exemplu am fi făcut altfel, noi l-am fi pus la dubă deodată pe Stoianoglo, dar ei acolo încă se mai joacă”. Din acest punct de vedere, eu cred că opoziția are probleme de imagine. Moțiunea nu va trece, n-are cum”, a declarat Țăranu.

Amintim că deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat astăzi moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. După primirea moţiunii, preşedintele şedinţei o aduce la cunoştinţa Parlamentului, care stabileşte data dezbaterii, şi dispune remiterea ei de îndată Guvernului şi distribuirea acesteia deputaţilor.

Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: