image
Sursa foto: digisport.ro

PSG și Manchester City trebuie excluse din Champions League: Cea mai dură reacție după ancheta Football Leaks

UEFA a anunțat că va redeschide anumite dosare legate de situația financiară a anumitor cluburi europene, iar principalele vizate sunt Manchester City și PSG. Președintele La Liga susține că echipele menționate mai sus ar trebui pedepsite sever, cu excluderea din Champions League pentu un sezon.

”Am spus cu doi ani în urmă că PSG și Manchester City au trișat, deci pentru mine ce se întâmplă nu este o surpriză. E foarte important ca UEFA să ia atitudine în acest caz. E ceva care a dezechilibrat fotbalul mondial.

Trebuie pedepsite aceste cluburi. Excluderea pentru un sezon din Chapions League ar fi un mesaj clar că regulile UEFA trebuie luate în serios. Reacția UEFA trebuie să fie de a le sancționa”, a spus șeful La Liga

"Football Leaks" consideră, în baza unor documente, că mai multe cluburi, între care Manchester City sau Paris Saint-Germain, au încercat să dribleze regulile FFP. În plus, site-ul francez Mediapart acuză UEFA că a "spălat peste 6 miliarde de euro din injecţii de cash", în timp ce cluburile sunt obligate să supravieţuiască doar din venituri proprii. "Aceşti privilegiaţi au putut trăi peste mijloacele lor, în afara oricărui raţionament economic şi violând regulile fair play-ului financiar", mai susţine Mediapart.

La începutul lunii noiembrie, Rafaele Poli, responsabil al Observatorului fotbalului de la Centrul internaţional de studiu al sportului (CIES) de la Neuchatel, a declarat că dacă "regulile ar fi fost aplicate, acestea ar fi frânat creşterea economică a celor două mari cluburi, PSG şi Manchester City. Dar acest lucru avantajează UEFA de a avea mai multă concurenţă în cea mai importantă competiţie a sa, deci, s-a găsit un aranjament".

Documentele publicate în cadrul anchetei Football Leaks arată că UEFA a acceptat ca Manchester City şi PSG să obţină venituri de la sponsori care au legătură cu proprietarii celor două cluburi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: