image
Sursa foto: jurnal.md

Opinii: Actuala guvernare prin intermediul lui Igor Dodon este subordonată administrației de la Kremlin

Actuala guvernare prin intermediul președintelui Igor Dodon, este una subordonată administrației de la Kremlin și execută în mare parte interesele sau cel puțin nu va face nimic opus interselor Federației Ruse în Repubica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Expertul Watchdog, Valeriu Pașa a declarat în cadrul emisiunii că actuala guvernare prin intermediul președintelui Igor Dodon este subordonată administrației de la Kremlin. La fel acesta a menționat că pentru Federația Rusă dosarul transnitrean este un dosar lung indiferent de ce se întâmplă astăzi în RM, subiectul rămâne cât timp ei au nevoie de a câștiga mai mult teren.

În cazul sechestrării cetățenilor din RM de către separatiști, Pașa a spus că este o practică nouă.

Se sechestrează niște cetățeni ai RM pe malul stâng și încearcă să negocieze schimbul lor pe niște persoane deținute, fac parte sau sunt cumva asociate cu regimul separatist pe malul drept. Este un precedent extrem de periculos dar se încearcă, plus este un mesaj și pentru actualul președinte. Trebuie să înțelegem că este cu bine și cu rău. Cu bine Kremlinul i-a trimis politehnologi, îi finanțiază campania electorală, îl promovează, îi fac transfer de imagine, îi ajută cu tehnhici de PR, de expemlu îi trimit tehnică de strâns zăpada din Chișinău, motorină, îi promit credite care încă n-au mai venit și nici nu o să vină. Îi promit vaccinuri, de fapt vaccinurile mai tare Dodon le promite pentru că nicio oficialitate rusă nu au spus nimic despre vaccin.

La fel cu creditul, creditul se negociază și acuș, acuș o să ajungă, Dodon i-a spus lui Putin despre credit, Putin n-a scos nici jumătate de cuvânt despre acest credit, este evident că el nu o să vină până la alegeri și nici după. Dar există susținerea această electorală pentru Igor Dodon, de partea celalată Federația Rusă îi mai dau așa câte o bleandă, iată cu această situație din regiunea transnistreană, unde aceste așa numite structuri de forță în mod evident sunt controlate de FSB –ul rusesc deci ei nu fac mișcări de genul acesta de capul lor, cei care sunt în regiunea transnistreană. E bine pentru noi sau nu, că noi avem un șef de stat care trebuie să ia cele mai importante decizii și el se subordonează cuiva din exetrior”, a menționat expertul.

La rândul său activistul civic Oleg Brega a declarat că Repubica Moldova nu mai are nimic de ascuns fața de Federația Rusă.

Cu Transnistria de 30 de ani pe toată coasta estică a granițelor noastre, cu Voronin care a fost 8 ani la guvernare loial Kremlinului, noi încă mai avem ceva de ascuns față de Kremlin, mai avem ceva secrete?”, a spus Brega.

Noutăţile partenerilor

comentarii: