image
Sursa foto: Moldova.org

Fosta ambasadoare a Republicii Moldova în Italia dezvăluie că a fost hărțuită și intimidată de PD

După ce Partidul Democrat a declarat joi seara că cedează guvernarea, fosta ambadadoare a Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci a spart tăcerea și a declarat că a fost intimidată și hărțuită „fără cruțare” de PD.

Într-o postare publicată pe pagina ei oficială de facebook, ambasadoarea afirmă că la data de 28 mai și-a dat demisia din serviciul diplomatic din cauza că era intimidată de PD, după ce a candidat independent la alegerile parlamentare din 24 februarie.

„Pe 28 martie am fost rechemată din funcția de ambasador sub pretextul expirării mandatului. În realitate, însă, a fost o răfuială a fostei guvernări pentru că am îndrăznit să candidez independent, fără ”binecuvântarea” lor, la alegerile parlamentare din 24 februarie. Sunt de nedescris intimidările și hărțuirea fără nicio cruțare la care am fost supusă. În semn de profund dezacord cu toate aceste fărădelegi și ticăloșenii, pe 28 mai am demisionat din serviciul diplomatic”, declară Stela Stângaci.

Fosta ambasadoare spune că odată cu învestirea noului Guvern și-a recăpătat speranța.

„Crearea majorității parlamentare și desemnarea noului guvern, la fel ca și multora dintre dvs, mi-a redat speranță. De aceea răspund cu încredere apelului Ministrului de externe Nicu Popescu și îmi exprim deplina disponibilitate de a pune umărul la realizarea sarcinilor grele care stau în fața diplomației noastre și a noului guvern”, scrie fosta ambasadoare.

Stela Stângaci și-a exprimat susținerea pentru noul Guvern și nou majoritate parlamentară.

„Salut și susțin noua majoritate parlamentară și noul guvern și îi îndemn pe toți oamenii de bună credință s-o facă. Doar așa ne vom putea apăra libertatea și demnitatea noastră și a copiilor noștri”.

La alegerile parlamentare din 28 februarie, Stela Stângaci a candidat independent pe circumscripția Europa de Vest, unde a concurat cu lidera PAS, Maia Sandu și fosta șefă a Biroului de Relații cu Diaspora, Olga Coptu, înaintată de Partidul Democrat.

facebook.com/stela.stingacifacebook.com/stela.stingaci

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: