image
Sursa foto: cautaanatate.ro

Germania a raportat astăzi cele mai multe cazuri noi zilnice de Covid-19 din aprilie până azi

Germania înregistrează, sâmbătă, cel mai crescut bilanț al infectărilor zilnice de coronavirus din luna aprilie și până astăzi - 2.297 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 au fost descoperite, conform Institutului Robert Koch, scrie AFP, citat de Agerpres.

Este vorba de cea mai mare creștere a numărului de cazuri zilnice raportate din data de 24 aprilie. În total, aproximativ 270.070 de persoane au fost testate pozitiv în Germania de la începutul pandemiei, iar 9.384 au murit din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19. Șase au murit în ultimele 24 de ore.

Renania de Nord-Westfalia, cea mai populată regiune din Germania, şi Bavaria sunt landurile cel mai puternic afectate de pandemie, fiecare cu circa 65.000 de cazuri oficial înregistrate.

Germania efectuează totuşi aproximativ de două ori mai multe teste pe săptămână în septembrie comparativ cu aprilie - un milion în prezent, faţă de 500.000 în urmă cu cinci luni. Rata de infectare a crescut vineri la 1,16 şi la o medie de 1,21 pentru ultimele şapte zile, conform Institutului Robert Koch.

Înrăutăţirea situaţiei epidemiologice în Germania i-a determinat vineri pe organizatorii de carnavaluri din Renania de Nord-Westfalia să anuleze în acest an festivităţile, fiind vorba de o sărbătoare din vestul şi sudul ţării care adună în fiecare an zeci de mii de persoane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: