image
Sursa foto: Agerpres

O tânără a fost salvată de sub dărâmături după nouă ore şi jumătate, în Turcia

O tânără din Turcia a fost salvată de sub dărâmături după nouă ore şi jumătate, în urma cutremurului puternic din Marea Egee.

Buse este o tânără care a stat nouă ore şi jumătate sub dărâmaturi, în Turcia. Salvatorii au reuşit să o scoată dintre bucăţile de beton, după o operaţiune urmărită cu sufletul la gură de o lume întreagă.

Tânăra era cu mama ei la dentist când a avut loc cutremurul din Marea Egee. Iubitul ei a dat alarma, iar salvatorii au reuşit să le scoată de sub dărâmături pe Buse, pe mama ei, Fatma, şi o a treia personă. La Fatma au ajuns mai repede decât la Buse.

Interesul faţă de salvarea lui Buse a crescut după ce tânăra a vorbit la telefon cu ministrul Apelor şi Pădurilor din Turcia, care participa la operaţiune.

Părea că delirează, i-a dat ministrului o replică ce nu părea să aibă sens. Era, de fapt, o ironie, la adresa celor care nu reuşeau, de ore bune, să identifice locul în care se află.

„Ai început să auzi sunetul maşinii? Da, e normal să fie foarte încet, pentru că eşti la adâncime mare”, i-a spus ministrul. În replică, tânăra a spus „Eliberaţi câinii şi eu fac precum pisica”.

Cel puțin 24 oameni au murit în Turcia și peste 800 au fost răniți în urma seismului cu magnitudinea inițială de 7, produs la mică adâncime, nu departe de țărmul orașului Izmir.

Eforturile de salvare a supravieţuitorilor au continuat şi peste noapte. 70 de oameni au fost scoşi până acum dintre dărâmături. Primăria din Izmir a cazat 2.000 de sinistraţi în corturi.

Și în Grecia sunt cel puțin doi morți și mai mulți răniți, în insula Samos, aflată în apropierea epicentrului.

Cutremurul a provocat și valuri seismice atât în insulele grecești, cât și pe țărmul turc, unde au generat panică și pagube.

Noutăţile partenerilor

comentarii: