image
Sursa foto: KCTV

Coreea de Nord a dezvăluit primul portret al lu Kim Jong-un; Semnificația istorică a gestului

Coreea de Nord a dezvăluit primul portret oficial al liderului de la Phenian, Kim Jong-un. Și predecesorii lui Kim Jong-un, tatăl și bunicul său, s-au bucurat de același cult al personalității, scrie BBC News citat de Digi24.

Portretul a fost dezvăluit în timpul vizitei președintelui cubanez. Până acum, imaginile înrămate cu Kim Jong-un erau fotografii, însă de această dată este vorba despre un portret pictat, înfățișând chipul liderului nord-coreean.

„Portretul pictat al lui Kim Jong-un este un indiciu puternic că regimul începe să dezvolte un cult al personalității pentru el. Nord-coreenii vor înțelege cu siguranță ce simbolizează acest lucru”, a declarat un analist pentru BBC News.

Portretele lui Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, și Kim Ir-sen, bunicul actualului lider, încă mai tronează pe pereții fiecărei clădiri din Coreea de Nord.

„Tot ce s-a întâmplat în 2018 a ajutat la consolidarea imaginii lui Kim Jong-un în Coreea de Nord. Cele opt summit-uri cu șefi de stat, inclusiv cu președintele SUA, au fost menite să le arate nord-coreenilor că liderul lor este respectat în întreaga lume”, explică Andray Abrahamian, de la Griffith Asia Institute.

Până acum, portretul lui Kim Jong-un a fost afișat la televizor, în timpul vizitei la Phenian a președintelui cubanez Miguez Diaz-Cane, însă rămâne de văzut dacă în viitor astfel de portrete vor fi văzute în toate clădirile din țară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: