image
Sursa foto: ehamedya.com

Televiziunea turcă difuzează imagini în care se vede cum trupul tranșat al jurnalisului saudit ar fi fost scos din consulat

Postul de televiziune turc A-Haber a difuzat duminică seara imagini de la camere de supraveghere care prezintă bărbaţi ce transportă saci în care s-ar afla - potrivit sursei citate - cadavrul dezmembrat al jurnalistului saudit Jamal Khashoggi după ce a fost ucis în interiorul consulatului ţării sale din Istanbul, la 2 octombrie.

Imaginile arată trei bărbaţi care transportă în total cinci valize şi doi saci mari de culoare închisă în interiorul reşedinţei consulului saudit, situată nu departe de consulat. A-Haber, care citează surse turce, susţine că în acei saci şi în valize s-ar afla trupul dezmembrat al lui Jamal Khashoggi. Autorităţile turce nu au comentat până luni la prânz respectivele imagini.

Editorialistul saudit critic faţă de puterea de la Riad a fost ucis la 2 octombrie de un comando saudit în interiorul consulatului ţării sale la Istanbul, unde se prezentase pentru nişte demersuri administrative.

Cadavrul lui Jamal Khashoggi nu a fost încă găsit, la aproape trei luni de la moartea sa. Autorităţile turce au dezvăluit că trupul jurnalistului a fost dezmembrat, apoi scos din consulat, însă există în continuare semne de întrebare în legătură cu ceea ce s-a întâmplat după aceea, scrie Agerpres.

A-Haber a explicat că valizele şi sacii care se văd în imagini au fost duşi cu un microbuz care se afla iniţial în faţa consulatului şi care a fost dus apoi într-un garaj al reşedinţei consulului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: