image
Sursa foto: Profimedia Images

Mesajul transmis lumii de cuplul Biden, la sosirea în Europa; Ce scria pe sacoul purtat de Prima Doamnă

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, care îl însoţeşte pe preşedintele Joe Biden în vizita sa în Europa, a ales să transmită lumii un mesaj într-un mod inedit. Aceasta a purtat la întâlnirea cu premierul Marii Britanii un sacou pe spatele căruia scria "LOVE" (Dragoste - n.r.), notează Digi24.

„Ei bine, cred că aducem dragoste din America", a spus Jill Biden despre cuvântul scris cu litere mari pe blazerul său negru.

„Aceasta este o conferinţă globală şi încercăm să aducem unitate pe glob, şi cred că e nevoie acum ca oamenii să simtă un sentiment de unitate din partea tuturor statelor şi să simtă o speranţă după acest an de pandemie", a explicat Prima Doamnă a Statelor Unite.

Profimedia ImagesProfimedia Images

Prima deplasare externă a lui Joe Biden l-a adus în Marea Britanie pentru un summit G7 în Cornwall, în extremitatea sud-vestică a Angliei. Înaintea reuniunii, el s-a întâlnit joi pentru discuţii cu premierul Boris Johnson, în staţiunea litorală Carbis Bay.

„E superb, nu vreau să mai plec acasă", s-a arătat încântat Biden de peisajul marin, în timp ce se plimba împreună cu soţia sa şi cuplul britanic.

„I-am spus prim-ministrului că avem ceva în comun: amândoi ne-am însurat peste statutul nostru", le-a relatat Biden reporterilor după ce el şi Jill s-au întâlnit cu Boris Johnson şi soţia acestuia, Carrie, proaspăt căsătoriţi luna trecută.

Boris Johnson a răspuns glumind: "Nu o să-l contrazic pe preşedinte în privinţa asta sau în oricare alta".

Summitul G7 va ţine de vineri până sâmbătă, după care perechea Biden va fi invitată la ceai de regina Elisabeta a II-a, la castelul Windsor, înainte ca preşedintele american să se îndrepte spre summitul NATO de la Bruxelles şi întrevederea cu omologul rus Vladimir Putin la Geneva.

„Cred că este atât de bine pregătit. Studiază de săptămâni, a lucrat până astăzi", le-a spus Jill Biden reporterilor despre pregătirile soţului ei. 'Lui Joe îi place politica externă. Acesta e punctul lui forte', a adăugat Prima Doamnă.

Întrebată dacă Joe este pregătit pentru întâlnirea cu Putin, ea a răspuns: „O, Doamne. Este supra-pregătit".

Jill Biden nu este prima soţie a unui preşedinte american care apelează la o jachetă inscripţionată pentru a transmite un mesaj. Soţia lui Donald Trump, Melania, a purtat o haină pe care scria 'Chiar nu-mi pasă, dar vouă?', pentru o vizită la un adăpost pentru copii migranţi în Texas, în 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: