image
Sursa foto: Jurnal.md

Filip acuză un polițist că „aruncă o umbră peste Guvern”; Ce spune despre prețurile carburanților

Premierul Pavel Filip i-a cerut ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, să-i ceară socoteală polițistului care a amendat un șofer pentru faptul că a lipit pe geamul mașinii un abțibild, în semn de protest față de scumpirea carburanților.

„Cineva care vrea să fie deosebit aruncă această umbră peste Guvern”, a comentat Filip.

„Vorbim de reforma poliției, despre toate eforturile făcute de MAI. Cunosc această muncă titanică. Un polițist trebuie zădărnicească efortul ministerulul. Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare din RM. Pentru că cineva vrea să fie deosebit, aruncă această umbră peste Guvern”, a declarat pavel Filip în debutul ședinței Guvernului.

Acesta s-a referit și la recentele scumpiri la carburanți, dictate de ANRE, apoi anulate.

„Mulțumesc ANRE-ului, dar să nu fie interpreta și speculat cumva această adresare că ne băgăm peste instituțiile independente. Trebuie de lucrat într-o așa manieră încât să nu trezim acest suspiciuni. Intervenția nu a fost una de moment. Vreau să aducem claritate când vorbim de stabilirea prețurilor la carburanți. Aceste metodologii să fie atât de clare încât fiecare să poate calcula”, a declarat Filip.

Acesta i-a cerut ministrului Economiei Chiril Gaburici să analizeze și cadrul legal cu privire la stabilirea prețurilor petroliere.

„Dacă ajungeți la concluzia că trebuie să modificăm cadrul legal, rog să comunicați cât mai repede și cu agenția”, a spus Filip.

Precizăm că, sâmbătă, automobiliștii au organizat un marș împotriva scumpirii carburanţilor, chiar dacă Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi-a anulat propria decizie și a revenit, pe 1 iunie, la prețurile plafon stabilite pe 15 mai.

Protestatarii s-au arătat nemulțumiți de majorările pe bandă rulantă și au dat vina pe actuala guvernare. Ei au mai spus că prețurile pot fi și mai mici şi au cerut șefului ANRE, Tudor Copaci, revizuirea prețurilor plafon.

ANRE a anunțat că hotărârea este suspendată „până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament” și că „urmează să analizeze informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: