image
Sursa foto: click.ro

CSJ a decis: Traian Băsescu, lăsat fără cetățenia RM; Fostul președinte al României ar putea merge la CEDO // DOC

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a epuizat toate căile naționale în lupta pentru cetățenia Republicii Moldova.

Și Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de suspendare a decretului semnat de Igor Dodon prin care i-a fost retrasă cetăţenia moldovenească.

Avocatul Andrei Bivol, a declarat la o emisiune televizată că, dacă Traian Băsescu va decide acest lucru, vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest dosar.

Traian Băsescu şi soţia sa au devenit pe 3 noiembrie 2016 în mod oficial cetăţeni ai Republicii Moldova, după ce au depus jurământul la Ambasada RM la Bucureşti.

Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lui iunie a anului 2016.

Ulterior, pe 3 ianuarie, imediat după ce a ocupat oficial fotoliul de şef al statului, Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia RM lui Traian Băsescu. Dodon a invocat că fostul președinte al României conștient nu a comunicat autorităților RM despre aflarea sa sub urmărire penală în momentul examinării cererii cu privire la acordarea cetățeniei.

Decizia CSJ cu privire la retragerea cetățeniei RM lui Traian Băsescu by Jurnal on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: