image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, în fața protestatarilor de la Judecătoria Chișinău: Noi nu îngenunchem în fața mafie // VIDEO

UPDATE 22:48 // Primarul ales, Andrei Năstase, a ieșit în fața protestatarilor, îndemnțându-i să protesteze pașnic.

„Ei cred că o să îngenunchem, dar noi nu îngenunchem în fața mafie. Încearcă să ne fure libertatea ne fure libertatea prin aerul pe care ni-l iau, prin terenurile de joacă ne care le iau. Noi nu suntem robii lor. Îndemnul meu este să nu le dăm satisfacție. Ei își doresc să procedăm ca și ei, să păstrăm calmul”, a a declarat Andrei Năstase.

„Va trebui să ieșim la proteste de amploare dacă ei vor scuipa în votul oamenilor,. Ei nu au lovit în mine, nu doar eu am votat, au loti în toți”, a adăugat Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a menționat că contesta decizia instanței de judecată care nu a validat mandatul său.

UPDATE 22:28 // Protestul de la Judecătoria Chișinău, sediul centru, continuă și la această oră. Oamenii își manifestă nemulțumirea față de decizia instanței de judecată.

Manifestații spun că nevalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase, este ilegală.

„Noi nu cedăm”, „Năstase e primar” - se scandează în acest moment în fața Judecătoriei Chișinău, acolo unde se examinează cererea de validare a mandatului primarului nou ales al capitalei, Andrei Năstase.

Se întâmplă după mai multe amânări, calificate de edilul nou ales drept o tergiversare intenționată pusă la cale de guvernare, pentru a împiedica noua administrație să-și înceapă munca la Primăria Chișinău.

Precizăm că ședința instanței are loc cu ușile închise.

Noutăţile partenerilor

comentarii: