image
Sursa foto: border.gov.md

Încălcări la frontiera de stat; Ce nereguli au fost depistate

Polițiștii de frontieră au documentat 148 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

În doar două zile au fost înregistrate: 33 de încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; 23 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova; 84 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor; șase tentative de trafic ilicit de bunuri.

Totodată au fost declanșate 150 de consemne, dintre care opt pe INTERPOL, iar 142 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 58 de cetăţeni străini, dar și 37 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. La patru cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Uniunea Europeană.

Reamintim că din 5 noiembrie și până în data de 21 decembrie, punctul de trecere Palanca nu va funcționa în legătură cu finisarea lucrărilor de construție conform planului general în zona dată. Totodată, prin punctele de trecere de tip debarcader ”Cosăuți-Iampoli”(internațional), ”Soroca-Țekinovka”(interstatal, local) și "Vasilcău-Velikaia Koşniţa"(local) se permite trecerea frontierei de stat în intervalul orelor 07:00 – 17:00, fiind micșorat programul de lucru cu două ore.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: