image
Sursa foto: AP

Amendament înregistrat la Parlament: Odată cu micșorarea salariilor deputaților, să fie redus și salariul lui Dodon

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au înregistrat astăzi un amendament la proiectul de lege inițiat de PSRM cu privire la reducerea salariilor deputaților. Prin acest amendament, PAS își propune ca și valoarea de referință a salariului președintelui RM să fie micșorat de la 1300 la 1000 de lei.

„Dincolo de aspectele morale și de bun simț, egalarea valorii de referință pentru Președintele Republicii Moldova și deputați este justificată și prin aceea că ambele categorii de funcții se ocupă prin mandat obținut direct, în urma alegerilor”, a menționat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco..

Deputații din fracțiunea PSRM au înregistrat, în Parlament, proiectul de lege pentru completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 prin care se propune revenirea la salariile deputaților de până la 31 decembrie 2019.

Inițiativa socialiștilor prevede că valoarea de referință pentru calcularea salariilor deputaților să fie de 1000 de lei și nu de 1300 de lei, așa cum prevede Legea bugetului de stat pentru anul curent.

Anterior, deputatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, a spus că acest proiect ar putea fi votat dar cu condiția ca să fie redus și bugetul alocat Președinției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: