image
Sursa foto: digisport.ro

CFR Cluj este noua campioană a României

CFR Cluj este noua campioană a României! Ardelenii au declanșat fiesta, la capătul unui sezon extrem de încins, în care lupta pentru titlu s-a dus până în ultima etapă. Emoțiile au fost mari, mai ales pe final, pentru că duelul cu FCSB s-a dus pe toate planurile.

17.000 de spectatori au umplut tribunele stadionului "Dr. Constantin Rădulescu" la meciul care a adus în vitrina CFR-ului al 4-lea titlu din istoria clubului, 1-0 cu Viitorul lui Hagi. Într-o atmosferă de zile mari, ardelenii au celebrat câștigarea trofeului pe care îl așteptau de 6 ani și care vine la 10 ani de la primul succes în Liga 1.

Este al doilea titlu câştigat de antrenorul Dan Petrescu în Liga 1, după cel obţinut pe banca Unirii Urziceni, în 2009.

În cei 6 ani care au trecut de la precedentul triumf în Liga 1, clujenii au trecut şi printr-o insolvenţă, iar acest succes a venit la capătul unui sezon în care lupta cu FCSB a fost una extrem de strânsă şi de dură, iar de multe ori a fost continuată şi în afara terenului.

CFR a mai fost campioană în 2008, 2010 şi 2012. Ioan Andone a adus primul titlu în Gruia, iar italianul Andrea Mandorlini a stat pe bancă la cel de-al doilea triumf al ardelenilor.

În 2012, Andone a fost rechemat pentru ultimele etape, după demiterea portughezului Jorge Costa, astfel că "Fălcosul" a fost implicat în jumătate dintre titlurile cucerite de CFR.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: