image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

PG, despre Ilan Șor: „Statul Israel examinează cererea de extrădare a cetățeanului Șor în Republica Moldova”

Procuratura Generală cunoaște locul aflării lui Ilan Șor, dar așteaptă ca statul Israel să examineze cererea de extrădare a cetățeanului Șor în Republica Moldova.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Procuratura deținea informații despre locul aflării lui Ilan Șor anterior apariției imaginilor video în spațiul public. Menționăm că, la moment, statul Israel examinează cererea de extrădare a cetățeanului Șor în Republica Moldova. Există o procedură legală referitor la extrădarea persoanelor, care urmează a fi realizată cu respectarea tuturor tratatelor internaționale. Procuratura a întreprins deja toate acțiunile necesare în vederea extrădării persoanei vizate, iar la moment suntem în așteptarea parvenirii unei decizii de la autoritățile din Israel referitor la acest subiect”, a menționat Mariana Cherpec.”

Amintim că Ilan Șor a fost surprins ieri de către telespectatorii noștri în mall-ul Yr Yamim din Netanya, Israel.

Șor ar fi fost surprins acum câteva săptămâni și la o terasă a unui local situat în orașul Herzilya, la 15 kilometri de Tel-Aviv.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Numai că instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Dosarul se află pe rol în Curtea de Apel Chişinău.

Totodată, în luna decembrie lui Șor i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: