image
Sursa foto: Olga Bondarciuc

Fosta notară a lui Vladimir Plahotniuc, care urma să fie extrădată autorităților din RM, a cerut azil politic în Belgia

Notara fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, Olga Bondarciuc, anunțată în căutare internațională și reținută în Belgia, încă nu a fost extrădată autorităților Republicii Moldova din motiv că aceasta a solicitat azil politic în Belgia, care acum se află în proces de examinare.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

„Cu referire la Olga Bondarciuc de către Procuratura au fost transmise toate actele necesare pentru extradarea ei din Belgia.

Ea a solicitat azil politic în Belgia, care acum se află în proces de examinare. După soluționarea procesului, autoritățile din Belgia urmează să se expună asupra extrădării. Toate acțiunile care au fost necesare de efectuat Procuratura R. Moldova le-a realizat. Acum totul ține de decizia autoritatilor belgiene”, a declarat Mariana Cherpec.

Amintim că notarul lui Plahotniuc, Olga Bondarciuc, care anterior era anunțată în căutare internațională, a fost reținută pe 28 septembrie în Belgia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: