image
Sursa foto: eva.ro

Campanie națională pentru promovarea donării voluntare de sânge

„Sânge sigur pentru toți”. Cu acest generic se va desfășura în acest an campania națională pentru promovarea donării voluntare de sânge, desfășurată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui în perioada 25 mai – 25 iunie.

Campania are loc în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual pe 14 iunie.

Solicitată de IPN, Silvia Roșca, vicedirectorul CNTS, a spus că evenimentul urmărește încurajarea populației să doneze sânge pentru a fi acumulate și menținute rezervele necesare de componente sangvine. Pe perioada desfășurării campaniei, în toate instituțiile medico-sanitare din țară vor fi organizate acțiuni de donare de sânge. Vor fi distribuite pliante informative pentru a-i motiva pe oameni să se alăture campaniei, contribuind astfel la „dăruire de viaţă”.

Potrivit vicedirectorului CNTS, în Republica Moldova nu au fost înregistrate niciodată situații de insuficiență de componente sangvine. Rezervele sunt constante, la fel și solicitările. Populația este receptivă la toate apelurile autorităților atunci când pe parcursul anului sunt organizate campanii de donare de sânge.

La nivel de țară sunt peste 70 de mii de donatori, peste 90% dintre aceștia sunt donatori voluntari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: