image
Sursa foto: Ambasada României în RM//Facebook

Ambasada României în RM, despre reacția Ambasadei Federației Ruse: „Nu ne surprinde; Este o expresie de cinism”

Ambasada României în Republica Moldova informează că nu este surprinsă de reacția Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și vine cu precizări.

„Transformarea memoriei militarilor căzuți la datorie în războaie în temă electorală este o expresie de cinism la care nu vrem să fim părtași. Nu dorim să ne lăsăm atrași în polemici lansate provocator în spațiul public în această perioadă electorală din Republica Moldova.

România are o abordare europeană atât din punct de vedere științific în ceea ce privește studiul, înțelegerea și predarea istoriei, cât și din punctul de vedere al asumării și condamnării publice a ororilor trecutului și este apreciată la nivel european și internațional pentru demersurile numeroase și concrete întreprinse în materie de asumare a trecutului, educație și cercetare privind Holocaustul și comemorarea victimelor Holocaustului, inclusiv pentru introducerea în legislația română a definiției de lucru a antisemitismului, convenita în cadrul Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) în timpul președinției române a acestei organizații”, se menționează în comunicatul emis de Ambasada României în Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: