image
Sursa foto: Politico

Marine le Pen va fi evaluată psihiatric, la cererea unui tribunal din Franţa

Liderul extremei-dreapta din Franţa, Marine Le Pen, va fi evaluată psihiatric după ce a primit un ordin judecătoresc în acest sens, ca urmare a faptului că a postat imagini cu execuţii ale ISIS pe reţelele sociale, a declarat ea joi, conform Politico.

Le Pen a scris pe Twitter: „Credeam că le-am văzut pe toate: dar nu! Pentru că am denunţat ororile Daesh pe Twitter, departamentul de „justiţie” mă trimite la o evaluare psihiatrică! Cât de departe vor merge?”, scrie News.ro.

Ea a declarat ulterior: „Aş vrea să văd cum va încerca judecătorul să mă forţeze să fac acest lucru.”

În ianuarie, Le Pen a fost pusă sub acuzare pentru că a distribuit „mesaje violente care incită la terorism sau pornografie sau care ating demnitatea umană” şi care ar putea fi văzute de minori. Ea a fost plasată oficial sub investigaţie în martie.

Conform unei copii a unui document de la tribunal, publicată de Le Pen pe Twitter, judecătorul doreşte să evalueze dacă ea suferă de o boală psihică care ar fi putut să îi afecteze capacitatea de a fi conştientă de ce face.

Le Pen a postat fotografiile în 2015 ca răspuns la o comparaţie a unui jurnalist dintre ISIS şi extrema-dreaptă franceză.

„Acesta este Daesh!”, a scris Le Pen alături de una dintre fotografii, folosind denumirea arabă a ISIS.

În una dintre fotografii era prezent James Foley, un jurnalist american decapitat de ISIS. Le Pen a retras ulterior fotografia la cererea familiei jurnalistului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: