image
Sursa foto: captură din videoclipul „Trenulețul”

Ce spune Roman Iagupov, întrebat dacă a devenit adept al unionismului după lansarea piesei „Trenulețul”

Solistul trupei „Zdob și Zdub” Roman Iagupov se eschivează să-și dea cu părerea despre o eventuală unire a Republicii Moldova cu România, după ce a lansat piesa „Trenulețul”, dedicată trenului „Prietenia” de pe ruta Chișinău-București, pe care mulți internauți au catalogat-o drept un imn al unionismului.

Întrebat de Jurnal.md dacă a devenit un adept al unionismului, Roman Iagupov a râs în hohote, apoi a răspuns:

„Sănătate tuturor! Pace și sărbători fericite! Cu piesa asta aducem sanatate și bucurie tuturor!”, a declarat solistul „Zdob și Zdub”, după care a închis telefonul și nu a mai răspuns la apeluri.

Menționăm că, în piesa „Trenulețul”, Iagupov cântă: „Merge trenul, parcă zboară dintr-o țară-n altă țară. Merge și nu poate pricepe. Care țară, unde-ncepe? Țară veche, țară nouă, parcă-i una, parcă-s două. Ba aparte, ba-mpreună, parcă-s două, parcă-i una. (…) Când ajunge trenu-n gară parcă n-a ieșit din țară, parc-a mers fără să iasă de acasă pân’ acasă.”

După lansarea recentă a acestei piese la Gara Feroviară din Chișinău, eveniment la care a participat și Daniel Ioniță, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, mai mulți internauți au presupus că Roman Iagupov ar fi devenit un susținător al mișcării unioniste.

La realizarea clipului video al piesei „Trenulețul” au mai participat frații Advahov, artistul Sergiu Voloc și alți actori din Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: