image
Sursa foto: Reuters

Conflictul dintre India şi Pakistan: Cel puţin opt morţi în urma unor noi confruntări militare între cele două state

Cel puţin şase civili şi doi militari au fost ucişi în noi confruntări armate produse sâmbătă în Kashmir, regiune disputată între India şi Pakistan, relatează Associated Press citată de Mediafax.

Doi militari pakistanezi au fost ucişi într-un schimb de focuri produs la frontiera dintre Kashmirul pakistanez şi Kashmirul indian. În confruntări au fost ucişi şi trei civili pakistanezi.

La rândul său, poliţia indiană a anunţat moartea a trei civili, în urma unui atac pakistanez care a vizat un sat din districtul Poonch. O altă persoană este grav rănită.

Avioane militare indiene au efectuat marţi un raid aerian "preventiv" în Kashmirul pakistanez, vizând poziţii ale grupului terorist Jaish-e-Mohammad, care a revendicat un atentat comis în Kashmirul indian, soldat cu moartea a 46 de militari. Miercuri, Pakistanul a doborât avioane de vânătoare indiene. Pilotul unuia dintre aparate a fost transferat vineri în India.

Uniunea Europeană şi China au îndemnat India şi Pakistanul, ţări care deţin arme nucleare, să dea dovadă de reţinere, pentru a evita escaladarea conflictului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: