image
Sursa foto: border.gov.md

În atenția moldovenilor care călătoresc în Ucraina: S-au format cozi uriașe la Palanca și Tudora; Care sunt cauzele / UPDATE

UPDATE 10.20 // Cozile de la posturile vamale Palanca și Tudora sunt în creștere.

Potrivit Poliției de Frontieră, aglomerările sunt cauzate atât de sporirea semnificativă a fluxului de călători care merg în vacanță în Ucraina în această perioadă, dar și din cauza unor întreruperi în activitatea sistemului informațional al autorității vamale din Ucraina.

La ieșirea din țară prin postul temporar de la Palanca s-a format o coloană de peste 200 unități de transport.

Totodată, la intrarea în Ucraina prin postul Starokazacie s-au acumulat peste 190 unități de transport, fiind aglomerat tot traseul de tranzit. Iar din această cauză s-au format aglomerări de mașini și la postul vamal Tudora de pe teritoriul țării noastre.

Conform datelor furnizate de angajații postului, acum în perimetrul de control sunt 20 de vehicule, iar după barieră alte 90.

***

La ora 08.00 se înregistrează trafic intensiv în punctele de trecere situate la frontiera de est, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute.

Astfel, la punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe direcția ieșire din Republica Moldova, așteaptă 180 de unități de transport.

La punctul de trecere Tudora-Starokazacie, pe direcția ieșire din țară, s-a format o coadă de 70 de unități de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, sectorul tranzit spre Ucraina este blocat cu mașini, fapt ce condiționează formarea rândurilor pe partea moldovenească.

Între orele 03:15 și 04:55 nu a funcționat Sistemul Informațional al Serviciului Vamal din Ucraina, fapt ce a condiționat dificultate la înregistrarea călătorilor.

La această oră, reprezentanții celor patru autorități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă pentru degajarea circulației.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: