image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase, la București: Acordarea capitalului public din România trebuie condiţionată în continuare de stat de drept

Acordarea capitalului public dinspre Bucureşti spre Chişinău trebuie să fie condiţionată în continuare de stat de drept, de democraţie și libertăţi.

Declarațiia îi aparține președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, și a fost făcută la dezbaterea desfășurată la București de către Fundația Universitară a Mării Negre, cu genericul: „Republica Moldova Azi. Integrare europeană între speranțe și dezamăgiri”.

De la Chișinău, la dezbatere a participat și președinta PAS, Maia Sandu.

„Din 2014 încoace, România a devenit cel mai important partener comercial pentru Republica Moldova. România a contribuit la reabilitarea a peste 930 de grădiniţe, mai mult decât au făcut-o toate guvernările de la Chişinău în acest sens. România a donat, practic, a acordat Republicii Moldova peste 100 de milioane de euro, lucru foarte bun. Ceea ce cred eu către trebuie făcut este ca România să-şi schimbe puţin strategia faţă de Republica Moldova şi voi vorbi şi despre clasa politică pe care o îndemn la mai multă responsabilitate şi la mai multă maturitate în ceea ce priveşte Republica Moldova, la un mesaj comun pentru cei de dincolo, pentru că Republica Moldova nu este un stat oarecare”, a declarat Andrei Năstase.

„M-aş bucura dacă capitalul public din România ar fi condiţionat în continuare de stat de drept, de democraţie, de libertăţi, de ce nu, de susţinerea unor firme deja existente, a businessului de acolo, de ce nu, a Mitropoliei Basarabiei din Republica Moldova. M-aş bucura dacă acest capital public ar fi însoţit şi de capitalul privat”, a adăugat liderul Paltformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: