image
Sursa foto: Profimedia

Mesajul lui Vladimir Putin pentru Rafael Nadal, după ce l-a învins pe Medvedev în finala Australian Open

Rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) a pierdut finala Australian Open în fața lui Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP), după ce ibericul a revenit de la 0-2 la seturi și s-a impus cu scorul de 2-6, 6-7 (2), 6-4, 6-4, 7-5.

Grație victoriei fantastice de la Melbourne, obținută la capătul a peste cinci ore de joc la cel mai înalt nivel, spaniolul a devenit primul jucător din istoria tenisului cu 21 de Grand Slam-uri în palmares. Disputa dintre Rafa Nadal și Daniil Medvedev a fost urmărită și la Kremlin, iar mesajul președintelui Vladimir Putin a fost unul plin de fair-play.

Prin vocea purtătorului de cuvânt prezidențial, Putin l-a felicitat pe Nadal și a recunoscut că spaniolul a fost mai bun în finala disputată la Melbourne.

”Medvedev este vedeta noastră, dar de aceea sportul este fantastic, pentru că poate exista un singur câștigător și el trebuie să fie cel mai puternic. Așa că, îl felicităm pe Nadal. Cinci ore de sărbătoare a tenisului, a sportului", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, la conferința de presă zilnică, potrivit AS.

Tenisul este un sport apreciat în Rusia, de la muncitorii de rând până la cel mai important om al țării. Boris Yeltsin, primul președinte ales democratic după căderea URSS-ului, a fost un mare admirator al lui Marat Safin (42 de ani), singurul rus lider mondial în clasamentul ATP, câștigător la Australian Open în 2005.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: