image
Sursa foto: moldova.org

Cum explică Filip mărirea plăților sociale în ajun de alegeri: Am adunat bani până acum

În Republica Moldova totul este bine și frumos. Cel puțin asta reiese din raportul prezentat astăzi de premierul Pavel Filip după trei ani de activitate a Guvernului. „Am adus stabilitate și liniște în țară. Sunt mândru că am reușit să creștem veniturile oamenilor”, a declarat șeful Guvernului.

Filip a avut și o explicație pentru faptul că toate majorările de plăți sociale au fost lăsate pentru anul electoral - au adunat bani până acum.

Guvernul Filip împlinește trei ani la 20 ianuarie. „După 2015, am avut un an cu trei guverne, apoi am avut un guvern pe următorii trei ani. Oamenii au privit cu neîncredere în noul Guvern...”, a spus Pavel Filip despre Guvernul care a depus jurământul în taină, la miezul nopții, pe fundalul unor proteste de amploare.

„Am adus stabilitate și liniște în țară. După o perioadă de tulburări, avem o creștere constantă pe majoritatea sectoarelor. Acest guvern nu a avut privilegiul să vină pe un val de entuziasm de declarații populiste. Oamenii s-au lăsat amăgiți de câteva ori de vorbe și declarații”, a spus Filip în debutul discursului său.

În continuare, șeful Guvernului a punctat mai multe acțiuni care, potrivit lui, au adus „bunăstare” în Republica Moldova.

„Cred că am reușit să ne atingem o parte din obiective. Pot spune că sunt mândru de faptul am reușit să creștem veniturile oamenilor. Ne-am îngrijit și în pensionari. Am adus echitate în reforma pensiilor”, a spus Filip.

„Am redus birocrația, am micșorat impozitele. Potrivit datelor agenților economici, în RM în trei ani au fost create 170 de mii de locuri de muncă. Investiții, locuri de muncă, adică bunăstare,, așa vrem să-i convingem pe oameni să rămână acasă. Vrem ca cetățenii să aibă un sentiment de siguranță, am făcut pași pentru securizarea frontierelor”, a adăugat șeful Guvernului.

Pavel Filip a avut și o explicație pentru faptul că majorările de plăți sociale au fost lăsate pentru un an electoral.

„Când am preluat guvernarea, țara era în stare de dezastru. În 2017 am început să facem schimbări ca să aducem bani la buget. Este o evoluție firească”, a spus premierul.

Acesta a fost solicitat să comenteze raportul de monitorizare Promo-Lex, potrivit căruia, PD ar utiliza resursele administrative.

„Suntem în campanie electorală și toate aceste declarații trebuie tratate prin prisma campaniei electorale. Cu părere de rău, o să avem parte de multă minciună, speculații în acest sens. Nu cred că este vreo țară unde partidul de la guvernare să nu fie învinuit de utilizarea resurselor administrative. Am studiat câteva materiale personal. S-a promovat o minciună. Am fost vizat personal. A spus că ei nu sunt obligați să confirme și nu verifică datele despre care au auzit”, a mai spus Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: