image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: Veaceslav Platon, condamnat la 25 de ani de închisoare

Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat în această seară pe Veaceslav Platon la 25 de ani de închisoare în dosarul în care afaceristul era învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților „Pantera”.

Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Precizăm că ieri avocații lui Platon au ieșit într-o conferință de presă, acuzând judecătorii de la Curtea de Apel că ar imita procesul de judecată în dosarul în care afaceristul este învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților „Pantera”. Avocații au mai declarat că judecătorii țin să încheie procesul în această lună.

În decembrie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare. Procurorii susțin că, într-un caz, Platon, împreună cu doi complici, ar fi intenționat să sustragă milioane de lei de pe conturile unor firme de asigurări. În alt caz, afaceristul le-ar fi promis unor angajați de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera” apartamente în Chișinău, automobile sau mii de euro, pentru a beneficia de anumite facilități. Dialogul dintre Platon şi mascaţi a fost filmat de ofițeri cu ajutorul camerelor pe care le poartă în piept. Platon se declară nevinovat, iar în privința fraudei bancare, el a afirmat că banii au fost furați de către Vladimir Plahotniuc, acuzații respinse de șeful PD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: