image
Sursa foto: Jurnal.md

Avocații lui Veaceslav Platon cer reducerea termenului de detenție a acestuia cu peste 1000 de zile

Avocații lui Veaceslav Platon cer reducerea termenului de detenție a acestuia cu peste 1000 de zile.

Declarația a fost făcută aseară de unul dintre avocații lui Platon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Tv8.

Avocații spun că acum este înaintată cererea pentru reducerea termenului, însă instanța de judecată încă nu s-a pronunțat în acest sens.

„În cazul lui Veaceslav Platon a existat o anumită amânare a ședințelor de judecată, dat fiind faptul că instanța nu cunoștea despre toate hotărârile definitive la nivel național, și din care pedeapsă o să se facă reducerea termenului, însă acuma situația a devenit clară. Noi avem, o singură sentință de condamnare care este revocabilă. Noi am înaintat cererea de reducere la fel peste o mie de zile”, a declarat Valeriu Pleșca, unul din avocații lui Platon.

Cererea de reducere a termenului de detenție pentru Veaceslav Platon vine în contextul eliberării condiționate a lui Vladimir Filat din cauza condițiilor inumane și degradante din penitenciarul în care acesta își ispășea pedeapsa.

Amintim că Veaceslav Platon a fost extradat în Republica Moldova la 29 august 2016, unde a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în două cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: