image
Sursa foto: Birgitte Kallestad //Facebook

O tânără de 24 de ani a murit de rabie după ce a fost mușcată de un cățel pe care a vrut să-l salveze

Dragostea pentru animale i-a adus sfârșitul unei tinere de 24 de ani din Norvegia. Birgitte Kallestad a murit de rabie, după ce a fost mușcată de un cățel abandonat pe stradă, într-o stațiune din Filipine.

Birgitte era în vacanță împreună cu prietenii, în Filipine, în momentul în care a găsit un cățeluș pe stradă.

Patrupedul, care ar fi fost infectat cu rabie, a mușcat-o pe tânără în timp ce în transporta în stațiunea în care ea și prietenii ei erau cazați. Birgitte a început să se simtă rău, după s-a întors în Norvegia, țara ei natală. Luni, tânăra a murit la spitalul la care lucra, relatează BBC.

„Draga noastră Birgitte iubea animalele. Temerea noastră este că această tragedie se poate întâmpla şi altora care au o inimă caldă ca a ei”, a spus un membru al familiei. Potrivit BBC, Guvernul norvegian nu își obligă cetățenii să se vaccineze împotriva rabiei atunci când călătoresc în Filipine. În urma tragediei, familia lui Birgitte Kallestad a cerut ca legea să fie modificată, scrie libertatea.ro.

„Dacă putem realiza acest lucru, moartea ei poate salva alte vieţi”, a mai precizat rudele tinerei. Rabia este tratabilă, însă, dacă este neglijată, poate provoca o infecție la nivelul creierului și a sistemului nervos care pot fi fatale. În fiecare an, mii de oameni mor din cauza rabiei în Asia și Africa, unde această boală este predominantă. Află care au fost ultimele cuvinte ale unui bărbat care a murit de rabie după ce a fost mușcat de o pisică în Maroc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: