image
Sursa foto: digisport.ro

Messi a fost motivul pentru care Barcelona a renunțat la un super atacant

Mauro Icardi este cel mai bine cotat fotbalist de la Inter Milano. Atacantul argentinian este mașinăria de goluri a nerazzurilor, dar puțini își amintesc faptul că acesta a avut șansa de a se impune și la FC Barcelona. Icardi nu a reușit să exceleze la catalani, Lionel Messi fiind principalul motiv în acest sens.

Mauro Icardi a ajuns la academia Barcelonei în 2008, la vârsta de 15 ani, iar 6 ani mai târziu a fost transferat la Sampdoria. Presa spaniolă notează faptul că Lionel Messi este "de vină" pentru faptul că Icardi nu a reușit să se impună la clubul catalan. Mai exact, actualul căpitan al Barcelonei a dat semne încă din perioada junioratului că va deveni un jucător cheie pentru clubul catalan, iar odată cu trecerea anilor, toți antrenorii au conceput planul tactic în jurul lui Messi. La fel a procedat și Pep Guardiola, fost antrenor la FC Barcelona în perioada 2008-2012, respectiv la Barcelona B în perioada 2007-2008. Guardiola a ales să implementeze un sistem de joc cu un "9 fals", special pentru Messi, în care Icardi, vârf autentic de careu, nu a reușit să se adapteze, notează jurnalistul Jaume Marcet.

"Părea să nu se simtă complet confortabil în joc. El era un profil mai static, iar la acea vreme, i se cerea mobilitate, pe care pur și simplu nu o avea. Probabil că nu a fost pregătit pentru aceste sarcini, pentru că avea alte caracteristici", a declarat Jaume Marcet.

Un alt fotbalist care a fost sacrificat de Barcelona, din același motiv este Zlatan Ibrahimovic.

"Am început bine, dar Messi a început să vorbească (...) Am fost sacrificat și nu am mai avut libertatea necesară în teren pentru a reuși", a dezvăluit Ibrahimovic în autobiografia sa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: