image
Sursa foto: jurnal.md

Procuratura Generală refuză să-l cerceteze pe Plahotniuc privind averile secrete din străinătate

Procuratura Generală a refuzat să inițieze urmărirea penală pe numele oligarhului Vladimir Plahotniuc, șef al Partidului Democrat, pentru spălare de bani și fals în declarații cu privire la averile din străinătate.

Asta după ce, acum două luni, Maia Sandu a depus o plângere la Procuratura Generală în legătură cu investigaţia RISE despre vilele oligarhului din străinătate.

„După două luni, Procuratura Generală a decis că Plahotniuc nu poate fi și nu va fi cercetat pentru spălare de bani și fals în declarații cu privire la averile din străinătate”, a anunţat președinta PAS, Maia Sandu.

„Din investigația RISE Moldova „Paradisul Oligarhului”, am aflat că Plahotniuc nu și-a declarat cel puțin 4 vile de lux pe care le deține în Europa prin intermediul unor interpuși. Acest lucru reprezintă o încălcare a legii, deoarece Plahotniuc era obligat să declare toate bunurile și proprietățile pe care le deținea în perioada 2008-2015”, se arată în sesizare.

În răspunsul PG, se spune că „s-a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale”, fără să fie cumva justificat acest refuz.

plângereplângere

Noutăţile partenerilor

comentarii: