image
Sursa foto: Jurnal.md

Candu, atac la eurodeputați: „Nu exclud că sunt oameni cinici în Parlamentul European”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, atacă din nou europarlamentarii chiar de la tribuna centrală a legislativului. S-a întâmplat în timpul dezbaterilor asupra proiectului care prevede includerea vectorului european în Constituția Republicii Moldova.

„Nu exclud că sunt oameni cinici în Parlamentul European”, a fost replica lui Candu atunci când i s-a amintit de Rezoluția votată în forul legislativ european, prin care se spune că Republica Moldova este capturată de interese oligarhice.

„La ultima vizită cu deputații din Parlamentul European, care au venit din Comisia Externă și Comisia pentru buget, le-am oferit un prânz. La sfârșit, doi eurodeputați s-au apropiat și mi-au spus: o să văd dăm cele 100 de milioane de euro din asistența macrofinanciară, dacă o să schimbați legislația ca să fie al doilea tur pentru sistemul mixt”, a spus Candu.

„Le-am spus, vă dați seama ce șantaj e acesta? Sistemul de vot l-am decis în baza unor consultări. S-a decis că acest sistem e alegerea din dragoste, nu din interes. Dacă RM îndeplinește condițiile, voi puteți să veniți cu astfel de cerințe, e un comportament cinic. Nu exclud faptul că și în Parlamentul European sunt oameni cinici. Dar nu asta contează”, a adăugat președintele Parlamentului.

Anterior, Candu a mai ieșit în evidență prin atacuri la adresa europarlamentarilor. Acesta l-a acuzat pe deputatul UE Cristian Preda că ar reprezenta interesele unor partide și că anume asemenea eurodeputaţi s-ar face vinovaţi de faptul că Republica Moldova nu primește asistenţă macrofinanciară din partea Uniunii Europene. În replică, Cristian Preda a spus nu este supus unui oligarh, făcând aluzie la relaţia Andrian Candu - Vladimir Plahotniuc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: