image
Sursa foto: jurnal.md

Cazul celor doi tineri bătuți cu cruzime în Parcul Catedralei: Doi șefi de poliție au fost suspendați din funcție

Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani și șeful Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost suspendați din funcție în legătură cu cazul celor doi tineri matratați în centrul capitalei.

Cazul s-a întâmplat în seara de 24 octombrie, în parcul din spatele Catedralei, aproape de miezul nopții. Poliția capitalei spune că a fost alertată la 23:40, fiind anunțată că doi tineri sunt bătuți în Parcul Catedralei.

„Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a depistat doi tineri de 19 și 20 de ani, cu diferite leziuni, asigurând transportarea acestora la spital. Interogați de polițiști, victimele au declarat că, aflându-se în scuarul catedralei din mun. Chișinău, fără niciun motiv au fost agresați fizic de către șase persoane necunoscute”, precizează poliția.

Cei șase suspecți au fost reținuți și identificați. Aceștia au între 17 și 32 ani, doi dintre care sunt minori. Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru huliganism, iar dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37.500 până la 67.500 de lei sau până la 5 ani de închisoare.

Totodată, Ministerul de Interne a dispus o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aprecierea acțiunilor întreprinse de angajații Poliției.

Astăzi, în urma cercetărilor interne, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani și șeful Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost suspendați din funcție, pe durata desfășurării anchetei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: