image
Sursa foto: unian.net

Zelenski a cerut simplificarea procedurilor privind acordarea cetăţeniei ucrainene

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Guvernului să redacteze un proiect de lege pentru simplificarea procedurilor prin care cetăţenii ruşi „persecutaţi pe criterii politice” pot obţine cetăţenia ucraineană, potrivit agenţiei TASS, citată de Mediafax.

Decretul în acest sens a fost publicat luni pe site-ul Preşedinţiei. „Solicit un proiect de lege pentru simplificarea procedurii de obţinere a cetăţeniei ucrainene de către cetăţenii ruşi care au fost persecutaţi pentru viziunile lor politice”, se arată în document.

Potrivit decretului, procedurile simplificate se vor aplica şi în cazul cetăţenilor altor state sau apatrizilor care „au luat parte la implementarea măsurilor care asigură securitatea naţională şi apărarea Ucrainei”.

De asemenea, Zelenski a cerut şi extinderea listei de documente cu care cetăţenii ruşi pot dovedi că au fost persecutaţi politic.

Totodată, preşedintele solicită Guvernului să grăbească analizarea dosarelor cetăţenilor ruşi care au aplicat pentru statutul de refugiat în Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: