image
Sursa foto: jurnal.md

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în țară: Copaci doborâți, livezi distruse și acoperișuri smulse de rafale de vânt

Ploile din ultimele două zile au făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Mulți oameni s-au trezit fără acoperiș deasupra capului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma ploilor torențiale înregistrate pe 8 și 9 august 2019 au fost afectat mai multe localități din țară.

Din cauza rafalelor de vânt mai mulți copaci au fost doborâți în Anenii Noi, Cimișlia, Strășeni și Edineț. Aici a fost necesară intervenția salvatorilor pentru a defrișa arborii căzuți.

În orașul Cimișlia un copac uscat a fost doborât de vânt și risca să cadă peste un pilon electric. Pompierii au efectuat lucrări de înlăturare a copacului, fără ca rețelele electrice să fie afectate.

Precipitațiile care au avut loc pe 8 august au afectat 23 hectare de livezi de măr și 48 hectare de porumb în satul Sturzovca din raionul Glodeni, dar și 3,5 hectare de livezi în preajma orașului Edineț.

Totodată, la Edineț în urma ploilor torențiale însoțite de vînt puternic și grindină au fost smulse 47 foi de ardezie de pe acoperișurile a două case de locuit din satul Buzdugeni, dar și de pe acoperișul unui bloc locativ din municipiul Edineț.

În satul Burlănești, peste 500 foi de ardezie au fost smulse de vânt de pe acoperișurile mai multor depozite de cereale. Comisiile pentru Situații Excepționale raionale continuă să lucreze în nordul țării pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: