image
Sursa foto: Getty Images

Hierro, OUT: Un nou selecţioner pentru Spania. Când va fi făcut anunţul

Spania a părăsit CM 2018 în faza optimilor de finală, eliminată de Rusia și a demonstrat că nu a putut trece peste șocul suferit cu doar două zile înainte de startul turneului, când Julen Lopetegui a fost demis din postul de selecționer și înlocuit cu Fernando Hierro.

Acum, fostul fundaș de la Real Madrid este și el pe cale să plece, în urma eșecului suferit imediat după ieșirea din faza grupelor. As a anunțat că favoritul pentru banca spaniolilor este Quique Sanchez Flores, deși nu reprezintă singura opțiune.

Antrenorul în vârstă de 53 de ani întrunește condițiile preferate de Federația Spaniolă de Fotbal. Cea mai importantă dintre ele este că e liber de contract, după despărțirea de Espanyol Barcelona. În plus, are experiență și e capabil să conducă reforma pe care ibericii o consideră atât de necesară la naționala lor.

Luis Enrique (48 de ani) ar fi următorul pe listă. A afirmat public că i-ar plăcea să antreneze prima reprezentativă a Spaniei și este liber de contract de un an, de la despărțirea de Barcelona, alături de care a cucerit 9 trofee în 3 sezoane (două titluri de campion în La Liga, 3 Cupe ale Spaniei, o Supercupă a Spaniei, o Ligă a Campionilor, o Supercupă a Spaniei și un Campionat Mondial al Cluburilor).

Pe stilul lui Luis Enrique se află și Michel, Paco Jemez sau Quique Sentien, cu toții variante mai ușor de urmat decât nume puțin mai răsunătoare, dar aflate sub contract și greu de convins: Rafael Benitez, Unai Emery și Marcelino Garcia Toral.

O decizie urmează să fie luată de Federația Spaniolă abia peste câteva săptămâni.

"Vom aştepta câteva săptămâni", a spus preşedintele RFEF, Luis Rubiales, în momentul în care a fost întrebat dacă îl va păstra pe Fernando Hierro în postul de selecţioner.

Rubiales a afirmat, totodată, că "nu regretă" că l-a concediat pe Julen Lopetegui cu două zile înaintea startului Mondialului, reproşându-i faptul că a negociat cu Real Madrid fără acordul federaţiei, în timpul pregătirilor pentru turneul final din Rusia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: