image
Sursa foto: bizlaw.md

Uniunea Avocaților, despre situația de la CC: Jocurile de culise sunt inadmisibile într-un stat de drept

Uniunea Avocaților din Republica Moldova se arată îngrijorată de situaţia de la Curtea Constituţională, care, potrivit apărătorilor, este „un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranţa şi va ştirbi total încrederea în sistemul de drept”.

„Jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, dar la care asistă societatea noastră în ultima perioadă, aduce cu sine nemumărate semne de întrebare. Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forţa politică actuală, a trezit discuţii şi scenarii în rândul oamenilor şi a persoanelor care nemijloc fac parte din sistem sau sunt factori de înfăptuire a justiţiei. Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova se arată îngrijorată de ultimele evenimente ce au loc pe scena politică şi iminent afectează procesul de înfăptuire a justiţiei, precum şi planurile de viitor la acest capitol. După ce instituţia avocaţională a fost neglijată în ultima perioadă, nefiind participant la elaborarea proiectelor cu privire la reforma sistemului judiciar şi asistând ca simplu spectactor, situaţia de astăzi reprezintă un semn de alarmă pentru avocaţi”, se arată într-o declarație a Uniunii Avocaților.

În acest context, Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, „solicită în mod public, reorganizarea priorităţilor forţei politice actuale şi păstrarea cu demnitate a importanţei unui stat de drept echidistant, obiectiv şi corect”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: