image
Sursa foto: Digi24

Deputații USR, cu măști pe față în Parlamentul României, în semn de protest față de gazarea protestatarilor

Deputații USR au mers cu măști pe față la începerea noii sesiuni a Parlamentului României în semn de protest față de gazarea oamenilor care au fost la protestul din 10 august, în Piața Victoriei, de către jandarmi. Un alt motiv este lipsa de reacție a autorităților în acest caz.

„Gestul nostru este un gest pe care îl considerăm firesc, de solidaritate, cu zecile de mii de români care au fost gazaţi şi bătuţi în 10 august de către PSD, la ordinul lui Liviu Dragnea, şi încercarea de muşamalizare care vedem că se construieşte uşor, nu trebuie să rămână aşa. USR, în cadrul acestui Parlament, vom pune o presiune constantă pe clarificare responsabililor pentru faptul că Liviu Dragnea a decis să îi gazeze pe români, în încercarea de a transforma România într-un stat autoritar”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Potrivit News.ro, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a intrat în plenul Parlamentului, iar deputaţii USR l-au întrebat dacă îi va gaza, acesta refuzând să comenteze.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, la Parchetul General din București au fost depuse peste 760 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Prefectul Bucureștiului spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, adică după momentul intervenţiei forţelor de ordine.

Ea consideră că nu are importanţă ora semnării acestui document, pentru că jandarmii, atunci când sunt „atacaţi”, au dreptul să acţioneze şi fără acel ordin.

Afirmaţiile prefectului se contrazic cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan, care spuneau că ordinul a fost semnat în jurul orei 20.00, pentru ca jandarmii să evacueze spaţiul din faţa sediului Guvernului, în jurul orei 23.00.

În şedinţa Comitetului Executiv al PSD de sâmbătă de la Neptun, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, pe care o acuză că a pasat responsabilitatea asupra prefectului Capitalei pentru intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Solicitarea Gabrielei Firea a fost supusă la vot în CEx şi a fost respinsă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: