image
Sursa foto: digisport.ro

Veste imensă din China pentru Simona Halep: Moment istoric, unic în tenisul românesc

Simona Halep a primit și o veste bună, în toiul agitației iscate de hernia de disc care a forțat-o să se retragă de la Beijing: va încheia pe primul loc în topul WTA anul 2018, pe care l-a dominat în cea mai mare parte a timpului. Eliminarea lui Angelique Kerber de la China Open a fost decisivă.

Shuai Zhang (China, 29 de ani, locul 45 WTA) a învins-o pe Kerber (Germania, 30 de ani, locul 3 WTA) cu 6-1, 2-6, 6-0 în optimile de finală, la capătul unui meci care a durat o oră și 28 de minute. În faza următoare, jucătoarea din China o va întâlni pe Naomi Osaka (Japonia, 20 de ani, locul 6 WTA).

Kerber era singura jucătoare care o mai putea depăși în acest an pe Simona Halep. În clasamentul WTA Race din 2018, liderul WTA are un avans care nu mai poate fi recuperat de urmăritoare, chiar dacă nu mai joacă deloc. Kerber e a doua în această ierarhie, la o distanță de 1.546 de puncte. Jucătoarea din Germania va participa la Turneul Campioanelor, dar nici măcar un triumf acolo nu ar putea să o urce pe primul loc în clasamentul mondial - câștigătoarea trofeului de la Singapore este recompensată cu 1.500 de puncte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: