image
Sursa foto: moldova24.info

Peste 40 de copii au fost intoxicaţi la o tabără de vară din Sergheevca care aparţine Universităţii de Medicină din Chişinău

46 de copiii s-au intoxicat la tabăra de vară "Medic - 2" din Sergheevca, Ucraina, care aparţine Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" din Chişinău. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al Administrației Regionale de Stat din Odesa. Copii au fost diagnosticaţi cu gastroenterocolită acută.

În tabără se odihnesc 226 de copii cu vârsta cuprinsă între şapte și 14 ani.

Dintre aceștia, 46 au fost spitalizați, 32 de copii au fost duși la spitalul din orașul Belgorod-Dnestrovsk, iar 14 au fost dusi la secția de boli infecțioase a spitalului regional regional din satul Şabo.

O echipă medicală de urgență se află la moment pe teritoriul taberei pentru copii.

Medicii au diagnosticat copiii cu gastroenterocolită acută. La moment starea lor este stabilă, iar intoxicaţia este de severitate medie. Cauzele otrăvirii în masă sunt investigate, scrie odessa.online.

"Pentru a stabili cauzele otrăvirii în masă a copiilor, se efectuează o inspecție a taberei, iar probele de alimente au fost luate pentru cercetare de laborator", a spus ea. Guvernatorul Svetlana Shatalov.

O echipă medicală de urgență se află la moment pe teritoriul taberei pentru copii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: