image
Sursa foto: dse.md

Un atelier de lemnărie și un magazin de construcții din capitală, cuprinse de flăcări: 11 echipaje de pompieri au intervenit

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din capitală au intervenit concomitent pentru lichidarea a două incendii produse pe parcursul nopții în municipiul Chișinău.

Primul caz în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în seara zilei de 28 ianuarie într-un atelier de lemnărie de pe strada Vadu lui Vodă nr.142. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:42. Potrivit primelor informații flăcările au cuprins acoperișul și bunurile materiale din interiorul clădirii. La fața locului pentru stingere au fost trimise 7 autospeciale de intervenție.

Ajunși pompierii au stabilit că arderea a afectat interiorul construcției metalice, dar și acoperișul clădirii. Incendiul a fost localizat la ora 23:20 și complet lichidat la ora 00:34. După primele cercetări s-a stabilit că focul a distrus mai multe utilaje pentru prelucrarea lemnului, dar și acoperișul atelierului cu suprafața de 150 metri pătrați. În urma incendiului nu au fost raportate victime.

Un alt incendiu unde a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în aceiași seara pe strada Ismail 112/2 din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:52. Conform primelor informații un magazin de construcții a luat foc. La fața locului pentru misiune au fost trimise patru echipe de pompieri.

Ajunși angajații IGSU au stabilit că focul a cuprins acoperișul clădirii cu suprafața de 50 metri pătrați. Pompierii au reușit localizarea incendiului la ora 23:26 și lichidarea completă la ora 00:30. În urma arderii au fost distruse bunurile materiale din interiorul magazinului. Nicio persoană nu a avut de suferit. Specialiștii urmează să cerceteze circumstanțele și cauzele producerii arderii în ambele cazuri.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ora salvatorii și pompierii au intervenit în 29 situații de risc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: