image
Sursa foto: realmadrid.com

Interimatul lui Solari la Real Madrid s-a încheiat după doar 14 zile

După despărțirea de Julen Lopetegui, Real Madrid l-a adus interimar pe Santiago Solari, de la echipa a doua. Rezultatele pozitive ale galacticilor din ultimele două săptămâni l-au convins pe Florentino Perez și astfel, oficialul madrilen a decis să încheie intermatul argentinianului.

După 4 partide pe banca lui Real Madrid, Santiago Solari a fost numit noul antrenor principal al galacticilor. În urma victoriei de sâmbătă împotriva celor de la Celta Vigo, 4-2, Solari a primit un nou contract, potrivit Marca.

Santiago Solari este antrenorul cu cel mai bun start de mandat din istoria de 116 ani a clubului. În 4 partide, cu antrenorul argentinian pe bancă, Real a înscris 15 goluri și a încasat 2. Real Madrid a câștigat cu 4-0 în Copa del Rey, în fața celor de la UD Melilla, 2-0 cu Real Valladolid, în La Liga, 5-0 cu Viktoria Plzen în UEFA Champions League, plus victoria amintită cu Celta, 4-2.

Dacă Florentino Perez a fost mai greu de convins, fanii lui Real i-au decis soarta lui Santiago Solari încă de vineri. Potrivit unui sondaj AS, la care au participat peste 56 de mii de respondenți, 82% dintre aceștia au votat pentru păstrarea lui Santiago Solari. În plus, tehnicianul a reușit să câștige destul de rapid și susținerea vestiarului. Karim Benzema și Casemiro se numără printre fotbaliștii care au transmis mesaje de susținere pentru argentianian încă de săptămâna trecută.

Cu Solari pe bancă Real, rămâne un concurent redutabil în lupta pentru titlu. După ce Barca a fost surprinsă acasă de Betis Sevilla (3-4), Real este la doar 4 puncte de primul loc în La Liga. În plus, în Liga Campionilor, echipa este foarte aproape de calificarea în optimi de finală, înaintea meciului din deplasare cu AS Roma de pe 27 noiembrie.

Fost mijlocaş la Real (2000-2005), Solari a fost coleg cu Zinedine Zidane care, la fel ca el, a pregătit formaţia secundă a clubului, înainte de a prelua prima echipă, cu care a câştigat trei ani la rând Liga Campionilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: