image
Sursa foto: IPN

Expert, despre dispariția buletinelor: Începe caruselul supravegheat cu mare atenție de Consiliul Electoral Chișinău și CEC

Nici nu am ajuns nici în ziua alegerilor, dar deja „s-au pierdut” buletine de vot. Începe „caruselul”, supravegheat cu mare atenție de Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău nr. 1, care nu a permis să verificăm listele de subscripție, și Comisia Electorală Centrală, care a acoperit juridic decizia Consiliului Electoral de a o înregistra pe Silvia Radu ca candidat (in)dependent în lipsa numărului suficient de semnături. Declarația a fost făcută de către directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme, Ștefan Gligor.

În context, expertul vine cu un mesaj către toți locuitorii din capitală, îndemnându-i să fie atenți în ziua alegerilor: „Putem să-i oprim numai printr-o participare masivă la vot și supravegherea atentă și continuă a tuturor secțiilor de votare - pe interior de către observatori acreditați și în afara secțiilor de activul partidelor, și cetățenii responsabili în perimetrul străzilor adiacente sectoarelor de votare”.

„La fel, atrageți atenție mașinilor care staționează în preajma secțiilor de votare în interiorul cărora ar putea avea loc transmiterea buletinelor curate scoase din secțiile de votare către coordonatori și de către coordonatori către votanți”, a adăugat Ștefan Gligor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: